szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit kilépés után az Egyesült Királyságban már nem kötik a céget az uniós szabályok.

Ötszörösére emeli kártyáinak tranzakciós díját a Mastercard az egyesült királyságbeli ügyfelei számára abban az esetben, ha olyan cégtől vásárolnak, amelyiknek az Európai Unióban van a székhelye – írja a Politico.

Az október 15-én életbe lépő változás értelmében a betéti kártyák vesetében a költések értékének 0,3 százaléka helyett 1,5 százalékát számolják fel díjként, a hitelkártyáknál ugyanezt 0,2-ről emelik 1,15-re – idézi a lap a Financial Times értesülését.

A tranzakciós díjak emelését a Brexit teszi lehetővé. A brit kilépés után az országban már nem érvényesek a díjaknak felső korlátot szabó uniós előírások.

A Mastercard a hitelkártyák terén piacvezetőnek számít az Egyesült Királyságban, a bankkártyáknál a Visa áll az első helyen. Utóbbi még nem jelentett be hasonló emelést, de a Financial Times nem is zárta ki, hogy ugyanígy tesz majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mastercard

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Kevés idejük maradt az online kasszával rendelkező kereskedőknek arra, hogy megfeleljenek a 2021. január 1-jétől hatályos előírásnak, miszerint legalább egy elektronikus fizetési lehetőséget kell biztosítaniuk. Ebben segít a Doppio-program innovációja, amely révén akár 3 nap alatt be lehet vezetni a jogszabálynak megfelelő szolgáltatást, ráadásul a softPOS-megoldás miatt nem is kell külön terminált beszerezni.

hvg.hu Tech

Ha Visa kártyája van, akkor érinti: a háttérben bevetik a mesterséges intelligenciát

A Visa mostantól a valós idejű mélytanulást (deep learning) használja a tranzakciók feldolgozása során. A Smarter Stand in Processing (STIP) névre keresztelt megoldás mesterséges intelligencia segítségével csökkenti az ügyfelek elutasított tranzakcióinak számát, amikor bankjukban működési zavar vagy leállás tapasztalható.

Jelen lehetett Orbán egy 200 fős búcsúztatáson, mert a vallási szertartás nem államilag meghatározott rendezvény

Jelen lehetett Orbán egy 200 fős búcsúztatáson, mert a vallási szertartás nem államilag meghatározott rendezvény

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt