Tetszett a cikk?

A pénz a felekezet „beruházásaira és fejlesztéseire” megy.

A pénzt közelebbről meg nem határozott „beruházásaira és fejlesztéseire” kapja a néhány hónapja Balog Zoltán volt Fidesz-képviselő és volt miniszter által vezetett felekezet.

Az erről szóló kormányhatározat külön meghatározza, hogy a 10,5 milliárd forintból 1,4 milliárd jut a Magyarországi Református Egyház egészének, további összegek pedig külön-külön a négy egyházkerületnek, valamint kiemelten a Balog Zoltán zsinati lelkészi elnök mint püspök által vezetett Dunamelléki Egyházkerülethez tartozó Baranyai Egyházmegyének. Ezen kívül 900 millió forinttal szerepel a listán a romániai, nagyváradi székhelyű Királyhágómelléki Református Egyházkerület, amelynek valaha Tőkés László volt a püspöke.

A kiutalás forrása a költségvetés Gazdaságvédelmi Alap fejezete, azon belül a Gazdaságvédelmet szolgáló miniszterelnökségi fejezeti kezelésű előirányzatok alcím Egyházi működési, program és fejlesztési támogatások jogcímcsoportja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!