szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hetven százalék körüli volt a visszaesés a kereskedelmi szálláshelyek forgalmában márciusban.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint idén márciusban 76 százalékkal kevesebb belföldi vendég foglalt szállást az előző év azonos hónapjához képest Magyarországon, az eltöltött vendégéjszakák esetében 66 százalék volt a visszaesés. Az éjszakák 62 százalékát szállodákban töltötték, ahol a csökkenés mértéke még így is 71 százalékos volt. A visszaesés a balatoni turisztikai régiót érintette leginkább.

Ami a külföldi vendégeket illeti, márciusban mindössze 24 ezren érkeztek Magyarországra és összesen 88 ezer vendégéjszakát töltöttek itt. A visszaesés meghaladja a 70 százalékot. Nagy részük szállodában szállt meg, ennek ellenére az ott eltöltött éjszakák száma 23 százalékra csökkent 2020 márciusához képest. A legnagyobb mértékű csökkenés a balatoni turisztikai régióban, illetve Budapesten történt.

A KSH azt is közölte, hogy 2021 márciusában 1208 kereskedelmi szálláshely, köztük 483 szálloda és 523 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében. Az év első három hónapjában

A kereskedelmi szálláshelyek 86 százalékkal kevesebb, összesen 579 ezer vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 82, a külföldiek 90 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához képest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!