Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Az a fránya modern világ.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzése szerint tavaly a 16 és 74 év közöttiek 79 százaléka naponta csatlakozott a világhálóhoz, ami 31 százalékponttal magasabb, mint 2010-ben. Az online jelenlét nem értékelte le az emberi kapcsolatokat, de életkortól függetlenül részben áthelyezte azokat a virtuális térbe.
A közlemény szerint a járvány erősítette az összetartozás iránti igényt, amit az internet segített kielégíteni. Egy másik adatgyűjtés, az "Európai lakossági egészségfelmérés" megerősítette, hogy az erős társas támogatottsággal rendelkező embereknél ritkábban fordultak elő testi, lelki nehézségek.
A KSH Virtuálisan együtt, mégis egyedül? című elemzése a hivatal honlapján olvasható. Az abban közölt adatok szerint 2010 óta minden korcsoportban jelentősen nőtt a naponta internetezők száma 2010-hez képest. Arányuk az életkor előrehaladtával egyre kisebb, de 55 év alatt meghaladja a 80 százalékot.
A közösségi oldalak, az üzenetküldő felületek, a telefon- és videóhívások alkalmazása hasonló megoszlást mutat. A legfiatalabbaknál mindhárom területen 90 százalék feletti, vagy ahhoz közeli arányt mértek, de a 65 év fölöttieknél is megközelíti a 40 százalékot. A virtuális közösségi terek használata a családi állapottól is függ, leginkább a fiatal egyedülállók látogatják ezeket naponta - derül ki az elemzésben közölt adatokból.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.