Rabszolgaként tartottak három férfit egy jánoshalmi tanyán

Emberkereskedelem és kényszermunka gyanújával tartóztatott le a rendőrség egy vállalkozót, aki a gyanú szerint három embert dolgoztatott ingyen, embertelen körülmények között.

  • hvg.hu hvg.hu
Rabszolgaként tartottak három férfit egy jánoshalmi tanyán

Egy büntetőügyön dolgoztak a kiskunhalasi rendőrök júniusban, amikor az egyik tanú az ügytől teljesen függetlenül megdöbbentő történetet kezdett el mesélni. Így derült ki, hogy a 69 éves férfit a „munkaadója” évek óta fogva tartja egy jánoshalmi tanyán – írta a rendőrség.

Az áldozat és a gyanúsított közel tíz éve ismerték egymást. A vállalkozó munkát, lakhatást és teljes ellátást ajánlott a sértettnek még 2012-ben azért, hogy a férfi gondozza a tanyáján lévő állatállományt. A megbízó egyre ritkábban és kevesebbet akart fizetni, majd egy idő után az alkalmazottja semmilyen fizetségben nem részesült. A munkaadó többször bántalmazta áldozatát, aki ugyan próbált elmenekülni, de a gazda mindannyiszor visszahurcolta a tanyára, ahol alapvető tisztálkodásra sem volt lehetősége, majd egy idő után enni is alig kapott. A sértett egy fűtés nélküli abraktárolóban húzta meg magát, és előfordult, hogy az állatoknak szánt takarmányból evett. A kiszolgáltatott férfi a sanyargatás ellenére senkitől nem kért segítséget.

A nyomozók kiderítették azt is, hogy a tanyatulajdonosnak nem csupán egy áldozata volt. Két másik nehéz helyzetben lévő férfinak is munkát, ellátást, fizetséget ígért, ám a verésen és az emberhez nem méltó körülményeken kívül semmit nem adott. Egyikőjüket a gyanú szerint megfenyegette azzal, ha vallomást tesz ellene, meg fogja öletni.

A rendőrök szerda hajnalban fogták el a gyanúsítottat, a 38 éves férfit a sértettek sanyargatásával, emberkereskedelemmel és kényszermunkával gyanúsítják.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.