Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Nagyot emeltek a jogdíjakon, amit így kevesen tudnak kifizetni.
"A GEMA (az előadóművészek jogait képviselő szervezet - a szerk.) több mint 1000%-kal megemelte az árakat. Mi nem tudjuk kifizetni, az árusaink se, és a vendégek sem akarnak ennyivel többet fizetni" – így foglalta össze a helyzetet a berlini karácsonyi vásár főszervezője a Euronews beszámolója szerint.
Minden más marad a régiben, de a hangulat mégsem ugyanolyan, és ez a németországi karácsonyi vásárok nagy részére igaz. „Szerintem lehetne egy kis karácsonyi zene. Néha túl sok volt, de egy kicsi azért jól esne" – mondta egy látogató a Euronews-nak. Egy árus pedig arról beszélt, hogy több kollégájával együtt attól tartanak, hogy karácsonyi dalok híján a vendégek rövidebb ideig maradnak, és kevesebb pénzt költenek.
„A német karácsonyi vásárok több mint 600 éve léteznek, de a világjárvány, a megemelkedett energiaárak és a növekvő költségek miatt idén csak a vendégek hangját fogjuk hallani rajtuk" – írta a Euronews berlini tudósítója.
A marhapöri 5000, a sajtos-tejfölös lángos 2700 forint a Városháza karácsonyi élményparkjában
A Vörösmarty téri karácsonyi vásárnál igyekeztek lejjebb szorítani az árakat, ez lett belőle. Van kürtőskalács, sült kolbász is, és a nagy attrakció: jégpálya, belépővel.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.