szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Goldman Sachs álláshirdetést adott fel, melyben a közösségi médiára, szakosodott stratégát keres, hogy a jelenlétét...

A Goldman Sachs álláshirdetést adott fel, melyben a közösségi médiára, szakosodott stratégát keres, hogy a jelenlétét erősítse a Facebookon, a Twittren és a LinkedInen. A Wall Street-i befektetési bank renoméjának javítása érdekében akar becsatlakozni az online párbeszédbe, egyúttal más fronton is próbálkozik kiküszöbölni azt a csorbát, amelyet volt igazgatója New York Times-ban megjelent cikkével ejtett amúgy sem makulátlan hírnevén.

Lloyd Blankfein Goldman-vezér két év óta először állt kamerák elé azt követően, hogy a bankház egy meghasonlott igazgatója, Greg Smith kitálalt a sajtónak a Wall Street-i üzleti praktikákkal kapcsolatban. Blankfein szerint a Goldmannak a korábbiakban nem mindig sikerült közös hangot találnia a közvéleménnyel, a tervek szerint azonban komoly kommunikációs fordulat várható a cégnél. A leendő webkettes média stratéga feladata a közösségi hálókon a Goldmannak kapcsolatos kommunikáció követése és a cég álláspontjának aktív közvetítése lenne. A lemaradás óriási - a bank Twitter-profiljának  - @goldmansachs - mindössze 3600 követője van, és létrehozása óta egyetlen bejegyzést sem közölt, míg a Goldman liftjében elhallott pletykákat tovább adó mikroblog - @GSElevator - naponta 690 üzenetet közöl, és 250 ezer követőt gyűjtött össze tavaly augusztus óta.

A közvélemény Goldman-ellenes hangulatának megváltoztatásához azonban várhatóan több kell, mint a Facebook-jelenlét erősítése. A pénzügyi válság kirobbanása óta a befektetési bank többször össztűz alá került morálisan kifogásolható, ügyfeleinek érdekeivel szembemenő üzleti gyakorlata miatt mind a közvélemény, mind az igazságszolgáltatás és az amerikai szenátusi vizsgálóbizottságok előtt. A Wall Street legpatinásabb intézményének neve ma inkább a bankárvilággal kapcsolatos összeesküvés-elméletek kulcsfigurájaként tűnik fel, nem pedig a megbízható befektetési tanácsadó mintaképeként, ezen pedig néhány "like" nem fog változtatni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

Nem nyithatnak ki, a VII. kerület mégis kiszámlázta a közterület-használati díjat a bulinegyed vendéglátósainak

Nem nyithatnak ki, a VII. kerület mégis kiszámlázta a közterület-használati díjat a bulinegyed vendéglátósainak