szerző:
Győrffy Árpád
Tetszett a cikk?

Továbbra is nyomás alatt a francia bankszektor, a piaci szereplők a CAC 40 indexen keresztül büntethetik meg a...

Továbbra is nyomás alatt a francia bankszektor, a piaci szereplők a CAC 40 indexen keresztül büntethetik meg a franciákat, ahol közel 10 százalékos súllyal vannak jelen a bankok, ezért érdemes lehet pozíciót kötni rá az Equilor kereskedési tippje szerint.

A szereplők kiábrándulását okozhatja, hogy elhalasztják a hétvégére tervezett EU csúcstalálkozót, ahol a befektetők már érdemi intézkedések bejelentését várták. Továbbra sincs tehát konszenzus az európai tagországok között, egyelőre nem sikerül rendezni a görög kérdést, a bankrendszer feltőkésítését és a 440 milliárd eurós Európai Stabilitási Alap (EFSF) felturbózását.

A francia bankrendszer komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni az elmúlt hetekben a magas toxikus görög államkötvény kitettségük miatt. A francia bankok feltőkésítése pedig várhatóan nem megoldható az EFSF-ből (közös európai pénzből), ezért azt előbb-utóbb csak a francia államadósság terhére lehet megtenni. Az államadósság további növekedése pedig nagy valószínűséggel hitelminősítői leminősítést vonhat maga után, ebben az esetben elveszthetnék a franciák a legmagasabb, "tripla A" besorolásukat.

Továbbra is nyomás alatt van tehát a francia bankszektor, azonban a short tilalom és leminősítési félelmek miatt a piaci szereplők a CAC 40 indexen keresztül büntethetik meg a franciákat, ahol több mint 8 százalékos os súllyal vannak jelen a bankok.

Technikai oldalról a lokális ellenállások (sávtető, 50.0 százalékos Fibonacci szint) közelében érdemes próbálkozni két egyenlő részletben a piaci turbulencia figyelembevételével. Az RSI indikátor is számos ellenállás elé néz, melyek megállíthatják a nagyobb mértékű emelkedését.

Limit eladás: 3265 és 3360 Stop Loss: 3490 Take Profit: 2940

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!