szerző:
Győrffy Árpád
Tetszett a cikk?

A Goldman 2012-re stagnálást vár az Egyesült Államokban, ezért elsősorban az elsőrendű részvényekből összeállított...

A Goldman 2012-re stagnálást vár az Egyesült Államokban, ezért elsősorban az elsőrendű részvényekből összeállított portfóliókba fektetne, illetve hozamvadászatot folytatna jövőre a Wall Street-i parketten.
A Goldman Sachs portfólió-stratégái jövő év végére 1250 ponton várják az S&P 500-as indexet, azaz pont ott, ahol pénteken megállt. Előrejelzésüket az amerikai gazdaság stagnálására alapozzák. A Goldman szerint 2012-ben 1,5 százalékos, 2013-ban epdig 2,2 százalékos GDP-növekedés várható az USA-ban. Az infláció alacsony marad, és a kamatszint sem változik számottevően a következő két évben.
Európában az államok adósságválságának folytatódására számít a Goldman, az Egyesült Államokban az elnökválasztás kelthet bizonytalanságot. A munkanélküliség a szakértők szerint nem csökken, és 2012 végére is 9 százalék körül lesz.
A New York-i tőzsdén forgó részvények közül az IT-cégek, az FMCG-szektor és a telekom-szolgáltatók papírjait túlsúlyozásra, az ipari és nyersanyagipari szektorok papírjait pedig alulsúlyozásra ajánlja a Goldman az általa összeállított portfóliók közül 2012-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal

Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal

Radar 360: Merre tart a Fidesz európai képviselőcsoportja?

Radar 360: Merre tart a Fidesz európai képviselőcsoportja?

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt

Erős földrengés volt Görögországban, sok épület romba dőlt