szerző:
Győrffy Árpád
Tetszett a cikk?

A svájci bank elemzői szerint az év végéig 1,35 alá csökkenhet az EUR/USD keresztárfolyama, egy éven belül pedig...

A svájci bank elemzői szerint az év végéig 1,35 alá csökkenhet az EUR/USD keresztárfolyama, egy éven belül pedig 1,25-nél látják a célt. A Barclays még gyengébb euróra számít, 1,30 dollárra várja decemberre az eurót, előrejelzését arra alapzva, hogy már az év utolsó negyedévében recesszióba süllyed a térség gazdasága.

A Barclays arra is figyelmeztet, hogy a feszült piacok a következő napokban esetleg asztalra kerülő EU-s javaslatok hallatán felnyomhatja az EUR/USD keresztjét, ám ez a lelkesedés nem tart majd sokáig. A Commerzbank is euró-gyengülésre számít. A bank rövid távú prognózisa kevésbé meredek lejtőt vetít előre, míg hosszú távú előrejelzése még pesszimistább.

A Goldman Sachs azonban biztos abban, hogy az euró megítélése javulhat az olasz helyzet megoldásával (furcsa is lenne, ha a volt Goldmanos Mario Monti hatalomra jutását negatív fejleményként értékelné a bankház). A GS EUR/USD prognózisa 1,40.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt