HVG Könyvek
HVG Könyvek
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két döntés emeli motivációnkat a következő szintre: a hozzáállás és a környezet megválasztása - mutat rá Brendon Burchard teljesítménycoach A motiváció kiáltványa című könyvében.

A legtöbb ember nem gondolkodik el azon, milyen a beállítódása, milyen energiákat tapasztal meg, vagy ad a világnak. Ez a figyelmetlenség a gondolkodásuk, viselkedésük és feladatuk iránt az álmaikba kerül, és az örökségükbe.

Gondoljunk csak azokra, akik nagy dolgokat vittek véghez! Komorak és savanyúak? Negatívak és dühösek? Nem. A búskomorak ritkán tesznek hozzá akár egy fikarcnyit is a világ fejlődéséhez.

A motiváció soha nem gyújtja lángra a lelkét olyasvalakinek, aki nem lelkes és nyitott az életre. A világra nyitott és pozitív beállítódás viszont másokat is vonz, örömet hoz. Ezért ne feledjük, hogy bármilyenek is a körülményeink, mi választhatjuk meg, hogyan jelenünk meg, hogyan érzünk, és hogyan viszonyulunk a világhoz.

Az egyik legnagyszerűbb képesség az életben, ha meg tudjuk őrizni pozitív hozzáállásunkat, különösen akkor, ha a világ összeesküszik ellenünk. Közvetlen akaratunkon túl jó módszer arra, hogy józanok és pozitívak maradjunk, ha józan és pozitív emberekkel vesszük körül magunkat.

Kevés dolog erősítheti jobban hosszú távú motivációnkat, mint a pozitív társas környezet. Az, hogy kivel kerülünk kapcsolatba, hatással van a hozzáállásunkra, és ennek következtében a motiváltságunkra is. Sajnos a legtöbb ember hagyja, hogy elfojtsa a motivációját a társas környezet, amelyre korlátozza magát.

Nem lehetetlen, de elég nehéz pesszimisták és ostobák között erősen motivált maradni. Az is ritka eset, hogy valaki a fotelben gubbaszt, vagy ivócimborákkal bulizik éjjel-nappal, aztán végül rábukkan a siker és boldogság titkára.

Fontos a fizikai környezet megfelelő kialakítása is

©

Szeretnünk kell a tereket is, ahol az időnket töltjük, és ha ez nem így van, azonnal változtatnunk kell. Amikor belépünk otthonunk ajtaján, azt kellene éreznünk, hogy megszáll minket a béke, és megfiatalodunk!

Sok fényre van szükségünk, és egy helyre, ahol nem zavar senki, ahol nyugodtan elmélkedhetünk, tervezgethetünk, és művészi tevékenységet folytathatunk. Azoknak a helyeknek, ahol alszunk és gondolkodunk, kényelmesnek kell lenniük. Ahol pedig dolgozunk, annak inspirálónak.

Legyen a kezünk ügyében egy lista motivált emberek elérhetőségével, akiket megkereshetünk, ha új ihletre van szükségünk. Ha nem ismerünk ilyeneket, akkor megint csak sürgős változtatásokra van szükség, hogy ilyenfajta kapcsolatokat építsünk. Ha nincsen megfelelő hely kényelmes alvásra és munkára, vagy nincs egy hasonló emberekből álló, pozitív csoport körülöttünk, tekintsük küldetésünknek, hogy szert tegyünk rájuk.

A környezetünk sokat számít, ezért úgy kell alakítanunk, hogy a motiváció és az öröm következő szintjére emeljen.

A fenti cikk Brendon Burchard teljesítménycoach A motiváció kiáltványa című könyvének szerkesztett kivonata.

Valóban mi irányítjuk az életünket? Mi akadályoz meg abban, hogy elérjük a céljainkat? Hogyan lehetnénk motiváltabbak? Burchard kilenc pontba szedett kiáltványával legyőzhetjük az önmagunkkal szembeni bizonytalanságainkat, kizárhatjuk a figyelmünket elterelő tényezőket, és elindulhatunk álmaink megvalósítása felé. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Könyvek HVG Könyvek

Adatok, hazugságok és a koronavírus

Egy olyan krízishelyzetben, mint amit a koronavírus teremtett, a tisztességes szándékkal összegyűjtött és elemzett adatok fontossága felbecsülhetetlen - idézi Tim Harford újságíró gondolatait az Urbanlegends.hu oldal.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Hogyan ébreszthetjük fel a motivációnkat?

A siker és az önmegvalósítás azon múlik, képesek vagyunk-e lankadatlanul önmagunkat adni, lelkesen álmaink nyomába eredni. Ha egyéni szinten nem sikerül szabályoznunk a motivációnkat, nem lehetünk boldogok; ha ugyanez társadalmi szinten nem sikerül, mind el vagyunk veszve.

A YouTube is odavág a QAnon szélsőséges mozgalomnak, törlik a videókat, sőt a csatornákat is

A YouTube is odavág a QAnon szélsőséges mozgalomnak, törlik a videókat, sőt a csatornákat is

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele