szerző:
hvg.hu

Hétfőn több helyen is eshet havas eső vagy hó. Lesz, ahol meg is maradhat a hó, bár csak rövid időre.

Hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, emellett futó zápor, hózápor kialakulhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hajnalban riasztást is kiadtak néhány északnyugati régióra, ahol több hullámban várható záporos, vegyes csapadék. Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara illetve hó is előfordulhat.

Síkvidéken szilárd halmazállapotú csapadék az északkeleti határvidék kivételével általában pozitív hőmérséklet mellett várható.

A magasabban fekvő helyeken, körülbelül 300-350 méter felett a lehulló hó hosszabb-rövidebb ideig megmaradhat.

Kora délelőttig síkvidéken, leginkább északkeleten sem lehet kizárni 1 centis átmeneti hóréteget.

Hétfő késő estétől, éjféltől északnyugat felől újabb vegyes csapadék kezdődik, az eső mellett havas eső, északkeleten és a hegyekben hó is lehet - tették hozzá.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, északkeleten várható elsősorban fagy.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!