szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Le kellett zárni az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületének egy részét, mert repedéseket találtak a plenáris ülésterem tetőszerkezetének három fából készült tartógerendáján.

Elővigyázatosságból átmenetileg lezárták az Európai Parlament (EP) brüsszeli épületének egy részét, mert repedéseket találtak a plenáris ülésterem tetőszerkezetének három fából készült tartógerendáján - közölte hétfőn az EP. Huszonegy ilyen tartógerenda található a tetőszerkezetben. "Megnyugtató, hogy a problémát idejében felfedezték" - hangsúlyozta Jaume Duch EP-szóvivő.

Az átmeneti intézkedés a tájékoztatás szerint nem fogja zavarni az Európai Parlamentben zajló tevékenységet, a többi épületrészt nem érintik a javítási munkálatok. Az elkövetkező hónapokban csak Strasbourgban terveznek plenáris ülést, legközelebb november elején esedékes Brüsszelben ilyen tanácskozás. 

Az EP strasbourgi épületében 2008 augusztusában a plenáris ülésterem felső burkolóelemeinek egy része leszakadt - szerencsére olyankor, amikor senki sem tartózkodott a teremben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!