szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eredményesen zárult a Ferencváros új labdarúgó-stadionjának generálkivitelezésére és a meglévő létesítmény bontására kiírt közbeszerzési eljárás, így hamarosan megkezdődhetnek az Albert Stadion körüli munkálatok.

Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerdai közleménye szerint a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generálkivitelezési szerződést kötött. A nyertes ajánlat összege 13 488 488 019 forint.

A SportGéza azt írja: a Market Építő Zrt. a Wallis Csoporthoz tartozik, ami az ország kilencedik leggazdagabb embere Veres Tibor tulajdonában van. A Market Zrt. elsősorban a magasépítésben jegyzett vállalat, és bravúros teljesítményt mutatott fel az elmúlt időszakban, hiszen az évek óta erősen hanyatló piacon is rohamosan tudta növelni az árbevételét, az utolsó elérhető adatok szerint 2011-ben már több mint 50 milliárd forintnyi bevételük volt, amiből 2,2 milliárd adózott eredményt hoztak az üzletembernek - írja az Index sportrovata.

A munkaterület átadása megkezdődött. A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles fizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak.

A zöld-fehérek a munkálatok ideje alatt a Puskás Ferenc Stadion játsszák hazai mérkőzéseiket. A Ferencváros vasárnap 17 órától a többek között Vass Ádámot is foglalkoztató erdélyi csapat, a mostani idényben a Bajnokok Ligájában szerepelt kolozsvári CFR ellen játssza búcsúmérkőzését az Albert Stadionban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!