szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Harminchat akadály nehezíti azt a négyezer négyzetméter alapterületű kalandparkot, amelyet csütörtökön adtak át Miskolcon, a Kemény Dénes Sportuszoda közvetlen közelében.

A kalandpark ma már nem egy divatos "játszótér", hanem egy olyan oktatási akadálypályák halmaza, amely a felhasználó fizikális, mentális, szociális, érzelmi fejlődését szolgálja - hangzott el a miskolci kalandpark átadásán csütörtökön.

A nyolcmillió forintba kerülő park négy hónap alatt készült el, a beruházást saját forrásból valósította meg a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó Miskolci Sportcentrum Kft.

A cég tervei szerint évente 2-3 akadálypályával bővítik a parkot, amely a közeli domboldalnak köszönhetően akár lehetőséget is adhat egy műanyag tanuló-sípályához, az uszoda melletti lépcsős, teraszos területen pedig egy szabadtéri koncertszínpadot is kialakíthatnak, a park ugyanakkor alkalmas lesz vállalati szabadidős rendezvények, családi napok, főzőversenyek, majálisok megrendezésére is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!