szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A papíron nagyobb értékű, valóságban eladhatatlan ingatlanokat is átvenné az állam.

Szélesedhet azoknak az adósoknak a köre, akiktől a Nemzeti Eszközkezelő átveszi az ingatlanokat – a hitel elengedése fejében. Az Azénpénzem.hu úgy tudja, hogy a bankoktól alacsonyabb áron veszik majd át az ingatlanokat a mostaninál, de bevezetnek egy fix felvásárlási értéket is. A szakportál szerint ez azt jelenti, hogy például egy budapesti lakásnál most az érték 55 százalékát fizeti meg a hitelezőnek az eszközkezelő, a jövőben viszont csak 49 százalékot ad érte. Ezt viszont a nagyobb értéken nyilvántartott, esetenként azonban eladhatatlan ingatanokért is hajlandó kifizetni, tehát ha a bank beleegyezik, akkor az eddig kiszorult "túl értékes" ingatlanok is bekerülhetnek a NET-programba.

©

A portál szerint a jogalkotó szándéka az, hogy a Pest megyei agglomerációból több várost is a budapesti kategóriába sorolnak át, így ezekben a városokban a 15 millió forintnál drágább, de 20 millió forintnál olcsóbb vételárú ingatlanok is bekerülhetnek majd a NET-be.

A legjelentősebb változást mégis az hozhatja, hogy a programba meghatározott fejenkénti jövedelem alatt lehet majd bekerülni a mostani bonyolult elvárások helyett. Ezt a korlátot azonban még nem véglegesítették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

A röhögéstől a drámáig ível ez a különleges apróhirdetés-gyűjtemény

A röhögéstől a drámáig ível ez a különleges apróhirdetés-gyűjtemény

A szegénység drámai terjedése várható a Covid–19-járvány miatt

A szegénység drámai terjedése várható a Covid–19-járvány miatt