Bankmonitor.hu / Argyelán József Gazdaság

Mi történik a hitelekkel most, hogy az alapkamat 0,6 százalékra csökkent?

A jegybank július 22-től 0,6 százalékra mérsékelte az alapkamatot. Ezen lépését az MNB már előre bejelentette, így az elemzőket nem érte váratlanul. Ugyanakkor a jegybank kommunikációjából arra lehet következtetni, hogy ezúttal a csökkenést a hosszú hozamoknál is mindenképpen érvényesíteni szeretnék: éppen ezért az egyik legizgalmasabb kérdés az, hogy mi fog történni a hosszú kamatperiódusú hitelek kondícióival, melyekre az előző kamatvágás csak minimális hatással volt.

Sztojcsev Iván Vállalkozás

Adómentesség, hitelmoratórium, kilakoltatás: mi marad és mi nem a veszélyhelyzet vége után?

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet június 18-án megszűnt, de az változó, hogy az ekkor elrendelt szabályokat, könnyítéseket meddig kell alkalmazni. Van, ahol június 30-ig tartó átmeneti időről döntöttek, más esetben szeptember 30-a, megint másutt december 31-e a határidő, és még ezek között is vannak kivételek. Ha ezt valaki nagyon bonyolultnak érzi, akkor teljesen igaza van – megpróbáltunk rendet rakni a határidők között.

Bankmonitor / Csányi Franciska Gazdaság

Hitelfelvétel koronavírus idején: attól nem kap valaki pénzt, hogy bajba került

Szinte hetente jelenik meg újabb és újabb támogatott hitelcsomag a COVID-járvány miatt bajba jutott vállalkozásoknak címezve. Sok vállalkozó tévesen él abban a tudatban, hogy a támogatott hiteleket feltétel nélkül, gyakorlatilag ingyen kaphatja meg, hiszen bajban van, ez azonban nincs így. A Bankmonitor áttekintő összefoglalója.

Bankmonitor / Fülöp Norbert Gazdaság

Miért kell többet visszafizetni a hitelmoratórium miatt a hitelre?

Az MNB friss adatai szerint 10 lakossági hitelből csaknem 7-et jelenleg nem fizetnek, vagyis mintegy 3,8 millió lakossági hitelszerződésből csaknem 2,5 millió ügyfél választotta a hitelmoratóriumot. Hiába azonban az óriási érdeklődés, a K&H Bank friss felmérése szerint nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi is vár majd rájuk 2021. január 1-től.

hvg.hu Gazdaság

Jöhet az EU-s gigahitel, megszületett a magyar állami garancia

Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes garanciavállalási megállapodást – áll a péntek este kiadott Magyar Közlönyben.

Bankmonitor/Fülöp Norbert Gazdaság

A moratórium után fizetett hiteltörlesztő nagysága: ismét módosított állásfoglalásán az MNB

Az MNB pontosította, módosította állásfoglalását a hitelmoratóriumot követő törlesztőrészlet maximális összegére vonatkozóan. Az új állásfoglalás értelmében a törlesztő csak abban az esetben haladhatja meg a szüneteltetést megelőző fizetési kötelezettséget, ha a moratórium időszaka alatt megemelkedne a kamat. A Bankmonitor életszerű példákon keresztül mutatja be, hogy mit is jelent ez.

Bankmonitor/Fülöp Norbert Gazdaság

Mennyi a havi törlesztője most egy 1, 3 és 5 millió forintos személyi kölcsönnek?

Óriási az érdeklődés a Kormány által „jóárasított” személyi kölcsönök iránt, ami érthető, hiszen, ha valakinek néhány nap alatt pénzre van szüksége, akkor jelenleg ez jelenti a legkedvezőbb megoldást. A Bankmonitor.hu kiszámolta, hogy milyen havi törlesztőkre számíthat az, aki 1, 3 vagy 5 millió forint gyorskölcsönt venne fel.

1 2 3 4 5 6 7
54
A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

A koronavírus miatt késik a Ferrari legfrissebb hiperautója

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után

Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Öt kilométeres a dugó az M3-ason

Öt kilométeres a dugó az M3-ason

Amikor még önfeledten öleltünk a Szigeten

Amikor még önfeledten öleltünk a Szigeten

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Meghalt Marschall Péter tévés producer

Meghalt Marschall Péter tévés producer

A címlapról ajánljuk