szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem marad az állam tulajdonában, és nem a Miniszterelnökség egyik szerve használja majd a felújítást követően a józsefvárosi Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest, a kormány ugyanis arról döntött, hogy azt a református egyháznak adja – közölte a napi.hu.

A kormány december 30-ai határozatában döntött arról, hogy a megújuló Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest a Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a rekonstrukciót követően, azzal a céllal, hogy az épületet a jövőben a szomszédos épületben működő Károli Gáspár Református Egyetem használhassa – írta a napi.hu.

Az egyházi tulajdonába adással kapcsolatban a nemzeti fejlesztési miniszternek és a Miniszterelnökséget vezető miniszternek 2016. december 31-ig kell kidolgoznia megállapodást a kormány részére.

Korábban más volt a terv az épülettel kapcsolatban: a felújítás tervezésére kiírt közbeszerzés dokumentációjában az állt, hogy a rekonstrukció után a palotaegyüttes Múzeum utcai épületrésze protokolláris rendezvények, konferenciák, illetve bálok lebonyolítására lenne alkalmas, a Reviczky utcai szárny pedig irodai munkára, oda a Miniszterelnökség egyik szervezeti egysége költözne. 

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!