szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fél évvel az átadás után derült ki, hogy a bicikliseknek készült Tisza-tavi attrakció balesetveszélyes, így csak gyalogosokat engednek fel a kilátószinten épült hungarikumboltig.

Kordonokkal zárták le a közel félmilliárd forint uniós pénzből épült kerékpáros kilátót a Tisza-tónál a Népszabadság beszámolója szerint. Az 1,1 milliárd forintból, teljes egészében uniós forrásból épült tiszafüredi turistacentrumot tavaly év végén adták át ünnepélyesen, a beruházást Fazekas Sándor agrárminiszter is megtekintette. A bicikliskilátó tetejére még egy hungarikumboltot is építettek.

©

Fél évvel az átadás után azonban lezárták a kétemeletes épületet, amelyre kacskaringós bringaút vitt fel, mert kiderült, hogy balesetveszélyes. Kizárólag gyalog lehet felmenni az amúgy is elég szerény panorámával kecsegtető turisztikai látványosságra.

©
©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!