szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újpesti belháborúhoz vezet, hogy jó ideje késik a Szusza Ferenc Stadion átadása. Az ügy miatt az Újpest FC és az UTE ment egymásnak – olvasható a Magyar Nemzetben.

November 22-re tervezik, de annál is tovább csúszhat a Szusza Ferenc Stadion átadása, amelyben már szeptember óta meccseket kellene játszania az Újpest FC-nek. A kivitelező Mester Építő Kft. késlekedése miatt most a szintén felújításra váró Vasas-stadionból is tovább kell állnia a csapatnak, amely a következő hazai mérkőzéseit Kecskeméten lesz kénytelen lejátszani.

Az Újpest FC projektellenőrt fogadott, hogy vizsgálja meg, hogy haladnak a rekonstrukciós munkálatok, a szakember pedig hat „kényes pontot” talált a Magyar Nemzet szerint. A lap megkereste ezekkel kapcsolatban a kivitelezőt, ám egyelőre nem kapott választ.

Az Újpest FC panaszaira – a többi között arra, hogy nem láttak rá a projekt terveire – nem a Mester Építő Kft., hanem az UTE reagált, s közleményében a többi között azt írta: a fociklub ügyvezetője, Gyimesi Kende igenis ismerte a felújítás terveit, mivel ő fogadta el azokat. A lap megkereste az UTE klubigazgatóját, Őze Istvánt, aki szerint Gyimesi tárgyalt a stadion vagyonkezelőjével, a Magyar Nemzeti Sportközpontokkal (MNSK), így ismernie kellett a részleteket. Őze szerint az Újpest FC megpróbálja lejáratni a szurkolók előtt a kivitelezőt és a klubot, ezért fogadták fel a projektellenőrt is.

Az ügyben az MNSK-nak is lehet felelőssége a Magyar Nemzet szerint. Őze István azt mondta nekik, hogy a kivitelezőnek kétszer is le kellett állnia a munkával, mert az ottani irodákból nem költöztek ki idejében. A focicsapat tulajdonosa, Roderick Duchatelet ugyanakkor korábban azt is kifogásolta, hogy nem kaptak írásbeli értesítést arról, mikor kell kiköltözniük a stadionból. A lapnál szerették volna megtudni az MNSK-tól, hogy milyen módon egyeztettek a kivitelezővel és az Újpest FC-vel a munkafázisokról, ám egyelőre nem kaptak választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!