szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazán extrém "alapokon" épített luxuslakást egy spanyol építész: egy romos cementgyárat vett meg, és abban alakított ki sokcsillagos tereket.

Egy romos, második világháborús cementgyárból alakított luxusházat Ricardo Bofill spanyol építész Barcelona mellett. A düledező épületegyüttest még 1973-ban vásárolta meg az építész és évtizedekig alakítgatta a volt cementsilókat.

©

A gyár bizonyos részeit lebontotta, de alapjában véve megőrizte az eredeti építészeti formákat. Az épület külsejér telepített növényekkel enyhítette a durva betonkolosszus nyomasztását – írja a tervlap.hu.

A gyárépület a munkálatok során négy funkciót kapott: saját építészirodája és a kapcsolódó műtermek mellett konferenciatermet, saját lakóterét és kertet alakított ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!