szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zugló PM-es polgármestere szerint a Rákosrendezőn található 70 hektáros terület ideális helyszín lenne az új Legoland felépítéséhez.

Karácsony Gergely levelet a Legoland igazgatójának azután, hogy a cég cáfolta a nyíregyházi szórakoztató központ létrehozásának tervét. Zugló PM-s polgármestere Rákosrendezőt ajánlotta egy új Legoland helyszínéül Hans Aksel Pedersennek – olvasható a Zugló.hu-n.

A Magyar Közlöny egy hete adta hírül, hogy központi forrásból, 9,5 milliárd forint támogatással Legoland Discovery Center épülhet Nyíregyházán. Ezt a tervet néhány nappal később azonban cáfolta a Legoland üzemeltetője.

Zugló polgármestere szerint egy újabb európai Legolandért még nyitott a verseny, és ebben a versenyben Zugló jobb esélyekkel indulhat, mint Nyíregyháza.

Rákosrendező állami tulajdonú egykori teherpályaudvar, egy 70 hektáros, most nagyon elhanyagolt állapotban lévő terület. Karácsony Gergely az előnyei között említi, hogy a Városliget szomszédságában, az állatkert közelében fekszik, illetve egy új élménypark pótolhatná szerinte azt az űrt, amit a 175 éves Vidámpark bezárása hagyott maga után.

Zuglóban 2015-ben készült egy stratégiai háttéranyag arról, hogyan működhetne a rákosrendezői terület Legolandként – tették hozzá a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Gazdaság

Legoland épülhet Magyarországon

Kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget, ahol a kormány 102 milliárdot költhet 49 fejlesztésre uniós és hazai pénzből. A javasolt projektek közé tartozik egy Legoland Discovery Center, vagyis egy Lego játszóház felépítése Nyíregyházán, egy gyalogos híd a Bodrog felett és egy üveghíd Sátoraljaújhelynél.