szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A XI. kerületbe tervezett, 120 méteres toronyházon kívül Budapest más részein is magasházak létesülhetnek.

A XIII. kerületi Agora Budapest fejlesztés első ütemé­ben egy 16 emeletes torony épül, de 2023-ig több, ennél is nagyobb, maximálisan 90 méter magas irodaház is elkészülhet – írta a Magyar Idők.

Az Agora Budapest első fázisában megépülő Agora Tower megközelítőleg 65 méteres lesz – közölte a HB Reavis ingatlanfejlesztő.

©

Az újabb toronyházak a XIII. kerületben, az Árpád híd metrómegálló közelében, az egykori buszpályaudvar és bútoráruház helyén épülhetnek fel.

A HB Reavis tájékoztatása szerint az első épületek kivitelezése 2017 első negyedévében kezdődött és várhatóan 2018 végén zárul le, az utolsó létesítmény átadását pedig 2023-ra tervezik.

©

Az építészek több beépítési változatot mutattak be az illetékes tervtanácsnak, amelyek között különböző magasságú toronyház-koncepciók is szerepeltek, ezek a második fázisban, azaz 2023-ig készülhetnek el.

Mint ismert, Újbudán, a Kopaszi-gáttól nyugatra, a Lágymányosi-öbölben egy 120 méteres magasház építését tervezi a Property Market.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!