szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Így döntött a városi tanács Zürichben, ahol lapértesülések szerint 132 milliomos is olyan lakásban él, melynek bérét alacsonyan tartja Svájc leggazdagabb városának vezetése.

Hogy juthattak szociális bérlakáshoz a gazdagok? Úgy, hogy a városi tanács elrendelte: minden harmadik új lakás legyen szociális bérlakás. Ily módon 9000 szociális bérlakás áll a 400 ezres város szegényeinek rendelkezésére. Csakhogy a szegények jelentős része nem jogosult szociális bérlakásra, mert nincsenek rendben a papírjai. Ezt kihasználva a gazdag svájciak, akik nem azért gazdagok, mert szórják a pénzt, szépen beköltöznek a szociális bérlakásba annak ellenére, hogy sem a vagyonuk, sem a keresetük nem teszi indokolttá ezt.

Akinek évi 200 ezer eurónál nagyobb a keresete, az költözzön ki a szociális bérlakásból! Ezt is tartalmazza a városi tanács rendelete Zürichben. Svájcban a megélhetés nagyon drága, de évi 200 ezres jövedelem itt is szép pénznek számít- írja a Le Figaro. A rendelet előírja, hogy csakis az jogosult szociális bérlakásra, akinek a jövedelme nem haladja meg a lakbér négyszeresét. Átmenetileg az is elfogadható, ha valaki hatszor annyit keres, mint amennyit lakbérre kifizet egy hónapban. De akinek a vagyona meghaladja az egymillió svájci frankot, annak úgy kell lelépnie a szociális bérlakásból, hogy nem ajánlanak fel neki újat. Így a 132 milliomosnak most új lakás után kell néznie Svájcban, ahol az ingatlanok is méregdrágák, úgyhogy nemigen lehet csodálkozni azon, hogy a takarékos milliomosok szociális bérlakásban húzzák meg magukat Zürichben, Svájc és talán egész Európa leggazdagabb városában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Szuperritka Aston Martin DB6-ot törtek össze egy rendőrségi üldözésben

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?

Boldogságatlasz 7. rész: Mit tanulhatunk az indiaiaktól?

Már harmincan akarják kizárni Deutsch Tamást az Európai Néppártból

Már harmincan akarják kizárni Deutsch Tamást az Európai Néppártból