szerző:
hvg.hu

A 16 éve elhagyatottan álló Hotel Olimpia állapota egyre csak romlott.

A XII. kerület saját honlapján jelentette be, hogy véget ért a kisajátítási eljárás, így az önkormányzat birtokba vehette az egykori Hotel Olimpia épületét. A Normafánál álló lepusztult épület bontása egy hónapon belül megkezdődik. A helyén parkot alakítanak ki, és megépítik az Eötvös út új szakaszát.

A sportolók egykori kedvenc találkozóhelye, filmesek kedvelt forgatási helyszíne tizenhat évvel ezelőtt zárt be végleg, azóta a kertet felverte a gaz, az épület pedig kívül-belül pocsék állapotba került.

©

"Régóta vártunk erre a pillanatra. A Hotel Olimpia átvételével megkezdődhet a Normafa kapujához kapcsolódó területek átalakítása" – idézte a kerület polgármesterét a hegyvidek.hu. Pokorni Zoltán emlékeztetett, hogy a terület rendbetételéről szóló helyi népszavazáson a voksolók többsége a kisajátítás és a bontás tervét támogatta, amely most megvalósulhat. Így megújulhat a Normafa központi területe, és végre nem autók foglalják majd el a különleges panorámával rendelkező hegygerinc városi felé eső részét.

A tervek szerint lezárják az Eötvös út legfelső szakaszát, miközben új utat alakítanának ki a Távcső utcával párhuzamosan, a Hotel Olimpiától egészen a Konkoly-Thege Miklós útig. Biztosítanák továbbá a területet a fogaskerekű vasút esetleges meghosszabbításának, és parkolót építenek az Eötvös út és a Konkoly-Thege Miklós út találkozásánál.

Felújítaná az önkormányzat az Eötvös út 48. alatt található régi villaépületet is, oda kerülne később a Normafa Park és a fogaskerekű vasút felső fogadóközpontja, egy új látogató- és információs központ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Galéria: Igazi horrorfilmes díszlet áll a budai hegyekben

Első ránézésre mintha egy Csernobil melletti kis faluban járnánk, holott Budapest egyik legfestőibb területén áll, pontosabban esik szét a Hotel Olimpia. Az 1972-es olimpiára már itt, a Normafánál frissiben elkészült hotelben készültek az olimpikonjaink. Ma már csak horrorfilmes díszletnek illene be, olyannyira lerohadt az azért fénykorában is leginkább egy felduzzasztott csobánkai faházra emlékeztető épület. A természet még egy ideig élvezheti, hogy visszaveszi a tőle elragadott területet, de hamarosan új világ érkezik a Normafa megújításával, és az Olimpia Szálló enyészete is az enyészeté lesz.

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

A vállalkozások most szinte fürödhetnek a hitelajánlatokban

Fluor Tomi: Senkinek nem írtam azt, hogy bántani fogom

Fluor Tomi: Senkinek nem írtam azt, hogy bántani fogom

Titokban szívja a mobilnetet a Google hírolvasója, dühöngenek a felhasználók

Titokban szívja a mobilnetet a Google hírolvasója, dühöngenek a felhasználók

Ha azt hitte, hogy a külföldön megütött lottónyeremény után nem kell itthon adóznia, van egy rossz hírünk

Ha azt hitte, hogy a külföldön megütött lottónyeremény után nem kell itthon adóznia, van egy rossz hírünk

Annyi pénzt kért Usain Bolt, hogy végül nem szerződtették focistának

Annyi pénzt kért Usain Bolt, hogy végül nem szerződtették focistának

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t