szerző:
hvg.hu

Jóvátételi munkaként épül az ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ.

Az Ágota Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) 7,4 millió forint önerővel és az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott 40 millió forint egyedi támogatással vásárolta meg a Bács-Kiskun megyei Tass-Alsószenttamás határában azt a héthektáros területet, amelynek korábbi tulajdonosa a Mécses Szeretetszolgálat Magyar Börtönpasztorációs Társaság volt. A katolikus börtönpasztorációs szolgálat börtönbüntetésüket letöltő emberek társadalmi integrációját segítő tevékenységet folytatott itt korábban.

Az állami támogatás a terület megvásárlására elegendő volt ugyan, de az ott található templom, a közösségi ház és hat családi ház rendbetételéhez, valamint az óriási terület körbekerítéséhez további segítségre volt szükség. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 20 millió forinttal támogatja a projektet, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig a kerítésépítéshez a munkaerőt biztosítja. A terület körbekerítését fogvatartottak jóvátételi munkaként végzik el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!