szerző:
hvg.hu

Már fent is van a Hunguest Hotels honlapján Buda-Cash vagyonból gründolt a szálloda.

A magyar határtól kb. háromórányira fekvő, négycsillagos Hotel Relax Resort a Hunguest Hotels felvásárlásakor került Mészáros Lőrinc tulajdonába, most a portfólió egy másik osztrák szállodával bővült. A kreischbergi Hotel Alpenblicket egy osztrák vállalkozó építette, majd 2013-ban magyar tulajdonoshoz került, aki több százezer euróért újíttatta fel, de két év után ő is túladott rajta.

Az osztrák Mészáros-szállodákat üzemeltető cég először a ma már Opus Global Nyrt. néven működő Opimus Group Nyrt.-é volt, majd portfóliórendezés miatt egy másik Mészáros-társasághoz, a Konzum Nyrt.-hez került.

A HírTV Célpont című műsora megtalálta azt az ingatlanost, aki értékesítette a hotelt. „Nekem volt egy vevőm, de érdekes módon amikor az ajánlat megszületett, és kvázi az elfogadás megtörtént, akkor valamilyen, nem tudjuk, milyen kéz, erő belenyúlt, és eltűnt az eladóm, a tulajdonos. Onnantól kezdve már csak az a hír volt, hogy ugyanezé a cégcsoporté lett, amely bizonyos magyar érdekkörökhöz tartozik. Hogy hogyan történt az eladás, és mi volt a háttere, azt nem tudom, mert szó szerint eltűnt az eladó, nem volt elérhető, ami nekem igen szokatlan az üzleti világban” – mondta Parajdi István.

A négycsillagos hotelt a Buda-Cash-vagyonból termelték ki: „A Buda-Cash-ügyfelek reménykedhettek volna abban, hogy a felelős vezetők magánvagyona befordul az ő kártalanítási alapjukba. Olyan utat választottak, hogy nem közvetlenül magánszemélyként, hanem cégeken keresztül birtokolták az Opus, vagy korábban az Opimus részesedését, ilyen szempontból ki tudták vonni ezt a vagyonelemet a kártalanításból” – nyilatkozta Brückner Gergely, az Index újságírója.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!