szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb vásárlást zárt le az Appeninn, amely a régió meghatározó ingatlankezelője akar lenni.

Lezárta az Appeninn leányvállalata azt a tranzakciót, amelynek keretében 18 kereskedelmi ingatlant vásárolt meg az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alaptól – ezt a társaság a BÉT honlapján közölte. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn E-Office Zrt. 14,5 millió euróért szerezte meg az üzleteket, amelyeket, ahogy eddig, továbbra is a Spar bérli majd üzletei számára.

A tőzsdén jegyzett Appeninn – amelyet egy hónappal ezelőtt vásárolt fel Konzum Nyrt., nem sokkal később pedig az OTP 5,92 százalékos tulajdonrészt szerzett benne – egész Kelet-Közép-Európában meghatározó ingatlankezelő szeretne lenni. Ennek jele volt az is, hogy csütörtökön megvette a Corvin-negyednél található Ü48 irodaházat, vagyis az FHB Bank központját. Az üzletember érdekeltségein keresztül tavaly néhány hónapig tulajdonosa volt a korábban Spéder Zoltán által vezetett pénzintézetnek is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!