szerző:
hvg.hu

Újabb vásárlást zárt le az Appeninn, amely a régió meghatározó ingatlankezelője akar lenni.

Lezárta az Appeninn leányvállalata azt a tranzakciót, amelynek keretében 18 kereskedelmi ingatlant vásárolt meg az Erste Euro Ingatlan Befektetési Alaptól – ezt a társaság a BÉT honlapján közölte. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Appeninn E-Office Zrt. 14,5 millió euróért szerezte meg az üzleteket, amelyeket, ahogy eddig, továbbra is a Spar bérli majd üzletei számára.

A tőzsdén jegyzett Appeninn – amelyet egy hónappal ezelőtt vásárolt fel Konzum Nyrt., nem sokkal később pedig az OTP 5,92 százalékos tulajdonrészt szerzett benne – egész Kelet-Közép-Európában meghatározó ingatlankezelő szeretne lenni. Ennek jele volt az is, hogy csütörtökön megvette a Corvin-negyednél található Ü48 irodaházat, vagyis az FHB Bank központját. Az üzletember érdekeltségein keresztül tavaly néhány hónapig tulajdonosa volt a korábban Spéder Zoltán által vezetett pénzintézetnek is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!