szerző:
MTI / hvg.hu

Lesz benne egy több mint 100 négyzetméteres, több ezer házat ábrázoló városmakett is. Elvileg jövő év elején már meg is kéne nyitnia a most még eléggé kibelezett háznak.

Lezárult az Olof Palme ház elmúlt évtizedekben beépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása és megkezdődött az eredeti impozáns terek visszaállítása. A felújítás a tervek szerint halad, a bontási munkálatok lezárultak, a restaurátori munkák 50 százalékos, a műhelyi restaurátori munkálatok 80 százalék feletti, a szerkezetépítés pedig 50 százalékos készültséget mutat – közölte az MTI-vel Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója hétfőn.

A Liget Budapest Projekt vezetője elmondta, hogy a Városliget legrégebbi épülete, a jövő év elején a Millennium Háza néven nyílik majd meg, bár a másfél hónapja készített drónfelvételeinken jól látszott, hogy teljesen kibelezték az épületet.

©

Gyorgyevics elmondta azt is, mi lesz a felújított Olof Palme házban:

Felújítását követően a több mint 130 éves, különleges értékű műemléképület az újkori Magyarország történetének legvirágzóbb, legsikeresebb időszakát, a főváros és Magyarország századfordulós aranykorát eleveníti majd meg egy különleges, interaktív állandó kiállítással.

Az 1250 négyzetméter alapterületű épület kulturális közösségi térként újul meg: interaktív kiállítótérrel, pódiumszínpaddal is rendelkezik majd, mélyföldszintjén egy kisebb előadó- és konferenciatermet, valamint egy múzeumpedagógiai teret alakítanak ki. A tervek szerint a Millennium Házában több száz négyzetméteren várja majd a látogatókat a főváros aranykorát bemutató állandó kiállítás, lesz benne egy óriási, több mint 100 négyzetméteres, több ezer házat ábrázoló városmakett, és ahhoz kapcsolódva vetített képek is a századfordulós Budapestről. 

Az épület főbejáratát egyébként visszateszik az eredeti, Hermina út felőli oldalra, amely elé új rózsakertet is kialakítanak. Erről ennek a videónak a végén látható egy látványterv.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fegyverkezik az Orbán-kormány

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Áder János aláírta a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényt

Áder János aláírta a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényt

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

800 millió eurós bírságot kapott az Audi

Egy hét éve eltűnt fiatal férfi maradványai lehettek a Dunából kiemelt autóroncsban

Egy hét éve eltűnt fiatal férfi maradványai lehettek a Dunából kiemelt autóroncsban

Egy nap, két hír és egy furcsa érzés

Egy nap, két hír és egy furcsa érzés

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett

Bánki Erik: Biztos lesz valami a lakástakarékok helyett