szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat embert letartóztattak, hármat pedig őrizetbe vettek Rómában, ahol az új focistadion építése kapcsán felmerült bűnügyekbe számos ismert politikus bukhat bele.

A kilenc ember egytől egyig ismert szereplő az olasz politikában: a márciusi olasz választásokon a legjobb párteredményt produkáló Öt Csillag Mozgalom (M5S) ügyvédje, Luca Lanzalone, a párt bizalmi emberének számító másik ügyvéd, Beppe Grillo, és a mozgalom egyik helyi vezetője, Paolo Ferrara is belekeveredett az ügybe. A gyanú szerint Lanzarote 100 ezer eurót vett át a stadiont építő vállalkozótól, utóbbi szintén gyanúsított – írta a Republica.it.

A botrányba belekeveredett két korábbi miniszterelnök, Renzi és Berlusconi pártja is; a Demokrata Párból Michele Civita városfejlesztési tanácsos, a Forza Italiából pedig két „erős ember”, Davide Bordoni és Adriano Palozzi is a gyanúsítottak között szerepel, utóbbi neve egy bizonyos 24 ezer eurós fiktív számlával kapcsolatban merült fel.

A vádak között nemcsak fiktív számlázás és megvesztegetés, hanem korrupció, befolyással való visszaélés és illegális pártfinanszírozás is szerepel. Az AS Roma focicsapata nem érintett az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!