szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzeti Bank tulajdonába kerül a felújítás alatt álló, Széll Kálmán téri egykori Postapalota - olvasható a jegybank honlapján.

A pénzügyi szervezetek felügyeletéért és a fogyasztóvédelemért felelős MNB-alelnökség költözik be az épületbe, amelyért 45,3 millió eurót (több mint 14 milliárd forint) fizet a jegybank. Az épület egyes terei, többféle funkcióban, a nagyközönség előtt is nyitva állnak majd.

A budai Széll Kálmán téren álló palota az 1920-as években épült a Magyar Királyi Posta irodaházaként. A 18,5 ezer négyzetméter alapterületű, hosszú évek óta üresen álló épület állaga folyamatosan romlott. A forint leértékelésének köszönhető jegybanki nyereségből származó 260 milliárd forinttal létrehozott Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az épületet, amelyet a felújítás után ad át a jegybanknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!