szerző:
hvg.hu

Az autószalon mellett CBA-s ingatlan is szerepel a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. online aukcióján.

Hetedik alkalommal szervez online aukciót a CIB Csoport visszavett ingatlanok értékesítésével foglalkozó leányvállalata, a Recovery Zrt. Az értékesítésre felkínált portfólió nagy része kereskedelmi jellegű, ugyanakkor lehetőség nyílik lakó-, üzleti- és ipari ingatlanok megvásárlására is.

Az aukción meghirdetett ötven kereskedelmi és lakóingatlan többsége a 250 millió forint alatti árkategóriába tartozik. Az aukció hozzávetőleg egy hónapig tart, és szeptember 17-től él majd a villámár (Buy Now) funkció: ezzel a gyorsan reagálók már a tényleges licitálás megkezdése előtt megszerezhetik az eladásra felkínált ingatlanokat, mégpedig egy fix, a piaci árnál akár 10-15 százalékkal alacsonyabb áron. Az őszi ingatlanárverés különlegessége, hogy azok az ingatlanok, amelyek nem keltek el villámáron, egy 27 órás liciten vesznek részt: a licitálás október 8-án 9 órakor kezdődik, és 9-én délig tart majd. Ez idő alatt a kezdőlicit átlagosan az eredeti vételár 65 százalékáról indul, de egyes ingatlanoknál a kikiáltási ár akár ennél nagyobb mértékben is csökkenhet. A júniusi aukcióban a meghirdetett ingatlanok közel fele talált gazdára lelt, mégpedig a korábban hirdetett eladási árhoz képest átlagosan 20 százalékos kedvezmény mellett.

A listán a lakóparki ingatlanok és családi házak mellett több érdekesség is található. 98 milliós villámáron hirdetik például a pécsi volt Citroen-szalont, ahol viszont meglepő módon „az ingatlanba történő autóval való bejutás jelenleg nem megoldott, mivel a korábbi kocsi behajtó a szomszédos telken található”. Eladó a Larus telephelye is. A cég az egyetlen magyar tulajdonú vállalkozás, amely Irakban üzleteket szerzett. Az évente mintegy 2500 modult gyártó velencei – az Agrokomplex egykori területén működő – telephely bőven el volt látva megrendeléssel, de most már az összes kapcsolódó kft-t felszámolták. A csaknem 25 ezer négyzetméteren található felépítményeket 115 milliós villámáron kínáljk, a földterület állami tulajdonban van. Eladóvá vált egy CBA-raktár és iroda is; a 4570 négyzetméteres cserkúti ingatlant 200 milióért lehet villámáron elvinni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!