szerző:
hvg.hu

Bár dupla annyit lehet alkudni, mint tavaly, a régi, akár 10 százalékhoz is közelítő alku már teljesen a múlt homályába vész.

Augusztusban az ingatlanpiac jelentős mértékben egyenesített eddig megszokott szezonalitásának görbéjén. A forgalom ugyanis a nyár utolsó hónapjában erősebb volt, mint az elmúlt két évben. Az értékesítési idő tovább csökkent az elmúlt év azonos időszakához képest, a panelek tekintetében ez átlagosan már kevesebb mint 2 hónapos átfutást mutat majdnem minden ország- és városrészben. Téglalakások esetében ez jellemzően 3–3,5 hónap között mozog területtől függően, Budapest belvárosa az egyik leglassabb területté vált, köszönhetően a magas ingatlanáraknak is – derül ki a Duna House elemzéséből.

A fővárosban Budára érdemes néhány pillantást vetni, ahol jelentősen drágultak az ingatlanok, de a második és harmadik kerületben továbbra is jelentős az érdeklődés a vevők részéről. A panelek esetében az átlagos négyzetméterár 500 ezer forint feletti, míg téglalakások esetében csaknem 700 ezer forint. Utóbbi árhoz kicsit magasabb alku párosul, és a tavalyihoz képest duplájára nőtt ennek aránya, így akár 4 százalék is faragható a meghirdetett árból.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!