szerző:
hvg.hu

A bűnözők a Napi.hu információi szerint három XII. kerületi utcában vettek értékes lakásokat. A helyi önkormányzat nem tud ilyenről.

Egymás után vásárolta fel az értékes ingatlanokat az ukrán maffia Budapest XII. kerületében, összesen legalább egymilliárd forintért – írja a lap. A cikk megemlíti a BBC korábbi oknyomozó újságírói munkáját, ugyanezek a bűnözők vásároltak fel luxuslakásokat London legdrágább negyedében. Az első információk a Paradise Papers néven elhíresült ügy kapcsán szivárogtak ki.

A lap szerint a méregdrága lakásokba tömérdek pénzt fektető odesszai bűnözők a rendszerváltás után, a kilencvenes évek elején kezdték el felhalmozni vagyonukat, amikor belevágtak az olajüzletbe. Később már fegyvert és drogot is csempésztek. A bűnbanda egyik főnöke Alexander Angert volt, a másik Genagyij Trukhanov, aki ma Odessza polgármestere.

Alexander Angert lánya, Anna az angol főváros egyik legelegánsabb negyedében egyetlen házban három luxusapartmannak is a tulajdonosa. A Napi.hu szerint a férfi Budapesten ugyancsak vásárolt fel értékes ingatlanokat, melyek között volt olyan, amelyet lánya nevére íratott, ahogy azt Londonban is tette. Így Anna Angert több luxuslakás és értékes telek tulajdonosa lett a magyar fővárosban. A lap számításai szerint az ingatlanok legalább egymilliárd forintot érnek.

A cikk szerint az Angerthez köthető ingatlanok mind a XII. kerületben találhatók: többek között a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn és a Béla király úton vásároltak be. A lap érdeklődésére a helyi önkormányzat azt írta, nincs tudomásuk ilyenről. Amikor később elküldték nekik az ingatlanok tulajdoni lapjait, amelyeken fekete-fehéren ott áll az Angert név, szóban csak annyit közöltek, a megkeresések nyomán csak az utóbbi két év adásvételeit vizsgálták, a korábbi üzleteket nem. Különben is – mondták –, végső soron a kormányhivatal dönt.

(Képünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Rakonczay Gábor: Extrém helyzetekben az egyetlen veszélyforrás maga az ember

Rakonczay Gábor: Extrém helyzetekben az egyetlen veszélyforrás maga az ember

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Nem árulja el a vásárhelyi önkormányzat, hogy melyik dolgozónak volt ezernél is több túlórája

Nem árulja el a vásárhelyi önkormányzat, hogy melyik dolgozónak volt ezernél is több túlórája