szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csavargyár utcánál levő 7,5 hektáros területet 60,4 százaléka került kínai befektetőkhöz.

Másfél éves tárgyalást követően a napokban zárul le a Reno Udvar és környéke eladása (Váci út 160-168.), tudta meg a Napi.hu.

A Csavargyár utcánál levő 7,5 hektáros területet az MNB Pallas Athéné alapítványainak vagyonkezelője, az Optima Befektetési Zrt. még 2016-ban vette meg 17,2 milliárd forintért (55,2 millió euró).  

A jelenleg 22,8 milliárd forintot érő ingatlan 60,4 százalékát adták tovább egy kínai befektetőnek.

A portál értesülései szerint a vevő a Chi Fu Csoport, amelynek vezetője a magyar állampolgársággal is rendelkező Frank Liu.

©

A jelenleg lepusztult, egykori csavargyári épületek helyén új városközpontot álmodtak meg, amelynek költségei 600-700 millió eurót emésztettek volna fel. A Napi.hu szerint ennek tudható be, hogy a saját fejlesztés helyett az értékesítés mellett döntöttek.

A hatvanszázalékos résztulajdon eladását követően a Chi Funak lehetősége van a maradék tulajdonrész megvásárlására is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!