szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

V. Naszályi Márta szerint a kormánypárti publicista egy interjúban beismerte, hogy a hatályos jogszabályokat kijátszva jutott önkormányzati bérlakáshoz.

Interjút adott az Azonnali.hu-nak Bayer Zsolt, amelyben egyebek mellett  várbeli bérlakásának megszerzési körülményeiről is nyilatkozott. Úgy fogalmazott:

(...) Jön pár ügyvéd és elmondja, hogy ez úgy működik, hogy el kell cserélni, aztán vissza kell venni, és akkor így jut hozzá a bérlő ahhoz a pénzhez, amit szeretne. Két ügyvéd megcsinálja a szerződéseket, ráteszi az ügyvédi szárazpecsétet. Miután én elolvastam az önkormányzati újságban, hogy mennyi az ára, nem az ujjamból szoptam, mégis mit kellett volna nekem mondani? Hogy >>hahó emberek, itt valami nagy gáz van<<?"

A publicista azt is hozzátette, hogy „amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint? Menjenek fel a Várba, és kérdezzék meg: tízből tizenegy így csinálja, mert máshogy nem lehet".

Az I. kerületi vezetés szerint Bayer Zsolt ezzel beismerte, hogy kijátszotta a hatályos jogszabályokat, és a lakáscserére vonatkozó törvényi előírások ellenére jutott önkormányzati bérlakáshoz a fideszes Nagy Gábor Tamás fideszes polgármestersége idején.

„A cikk önként nyilvánosságra hozott állításait megismerve nem tehetek mást, mint hogy elrendelem Bayer Zsolt két lakáscseréjének a vizsgálatát mindezek figyelembevételével"

– közölte V. Naszályi Márta polgármester, a Párbeszéd politikusa.

„A Budavári Önkormányzat lapjában, a Várnegyedben polgármesterré választásomat követően intézkedtem, hogy a törvényeknek nem megfelelő hirdetések a korábbi gyakorlattal szemben már ne jelenhessenek meg. Tavaly október óta pedig minden beérkező lakáscserekérelmet megvizsgálunk. Polgármesterként elkötelezett vagyok az iránt, hogy a kerület lakói számára igazságos bérlakásrendszert hozzunk létre, és a lakások bérbeadása teljesen átlátható legyen. Azért dolgozunk, hogy minden üres lakást pályázhatóvá tegyünk, a jelenleg készülő és hamarosan bemutatott új lakásrendelet alapján minél szélesebb körben kiszámítható, biztonságos lakhatást nyújtsunk a kerületi lakóknak" – írta V. Naszályi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

Operatív törzs: A kormány az egyéni védekezésre támaszkodik

Operatív törzs: A kormány az egyéni védekezésre támaszkodik

Soha nem nőtt még ekkorát az amerikai gazdaság

Soha nem nőtt még ekkorát az amerikai gazdaság