szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fodor-Petrov Józsefnek 15 évig csak a rezsit kell fizetnie a város központi helyén fekvő helyiségekért.

Tizenöt évig ingyen, mindössze a rezsiért cserébe bérelhet irodát Pécs főterén az Irány Pécs NKft., írja a Szabad Pécs. A cég tulajdonosa az a Fodor-Petrov József, aki a kormányzati hirdetésekkel teletömött, a portál által Fidesz-közelinek titulált Pécs Aktuál nevű városmagazint is kiadja.

A Szabad Pécs látta a bérlésról szóló szerződést, miután kikérte azt a Zsolnay Örökségkezelő NKft.-től. A ZSÖK adta ki az Irány Pécs Nkft.-nek a főtéren lévő egységet, jegyzi meg a portál.

A pécsi önkormányzat lapja, a PécsMa azt írta, hogy

a nullaforintos szerződés miatt büntetőfeljelentést tett Péterffy Attila polgármester.

A portál azt is írta, hogy az Irány Pécs Nkft. eredetileg az emeleti irodákra kapott ingyenes használatot, a kávézóra és a shopra nem, mégis ingyen használta és használja a társaság az egész ingatlant. A Szabad Pécs információi szerint korábban a házban bent lévő vállalkozó 150 és 200 ezer forint közti nettó összeget fizetett havonta csak a kávézó üzemeltetéséért.

A PécsMának Fodor-Petrov József részletesen válaszolt, azt írta, hogy “a kérdéses társaság, amely bérleti joggal rendelkezik, az Irány Pécs NKft., melynek többségi tulajdonosa a P1 Média Group Zrt", utóbbi szintén Fodor-Petrov cége.

"A kérdéses ingatlan és a 3 funkció, a feladat ellátás fenntartása és ellátása – a Pécs MJV által vállalt pályázati feltételeknek megfelelően – évente mintegy 15 millió forintba kerül, amelyet jelenleg kizárólag a P1 Média Group Zrt., mint az Irány Pécs NKft. többségi tulajdonosa finanszíroz (munkavállalók, alvállalkozók, stb.). Mindezeken felül természetesen fizetjük az épület teljes rezsiköltségét, illetve az előkert bérleti díját is.

Így összességében a feladat ellátási költségek, a rezsi, és a bérleti díj évente bőven több, mint 20 millió Ft-ba kerülnek.”

– nyilatkozta a tulajdonos.

"Ezzel, ha úgy tetszik, a belváros egyik legmagasabb bérleti díját fizetjük ki, ugyan nem bérleti díj jogcímen, de az Önkormányzat feladatait (vállalásait) és kötelezettségeit ellátva, az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlanban, vagyis a kérdésben feltett „ingyenes” kifejezés nehezen értelmezhető, amennyiben a teljes konstrukciót tekintjük”.

– mondta Fodor-Petrov.

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Világgazdasági kilátások: elhúzódó kilábalás, vakcinában reménykedve

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus