szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lakáspiac visszaesőben, a fejlesztők a rozsdaövezeti térképre várnak.

Fogyóban a kedvezményes áfával értékesíthető lakások száma Budapesten, már kevesebb mint 3500 van belőlük - írja a Világgazdaság. A lap szerint az 5 százalékos áfával értékesíthető lakások valamikor jövőre el fognak fogyni.

A magasabb áfával terhelt ingatlanok csak a drága környékeken kelendők: miközben piaci arányuk 40-ről 46 százalékosra nőtt, az értékesített mennyiségből 41-ről 31 százalékosra csökkent ugyanez a harmadik negyedéves Budapesti lakáspiaci riport alapján.

Az ingatlanfejlesztők zöme a rozsdaövezeti térképet várja, abban reménykedve, hogy lesz olyan területük, ami beleesik majd ebbe. A nyár elején bejelentett, a felhagyott ipari területek újrahasznosítását célzó támogatáscsomat részleteivel azonban egyelőre adós a kormány.

A Világgazgaság szerint a budapesti újlakás-piac mélyrepülésben van, amihez hozzájárult a 27 százalékos áfa visszaállítása, a járvány miatti gazdasági visszaesés és a szűkülő kínálat. Idén tavassal már kevesebb mint 300 új lakás került piacra és több építkezést is leállítottak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az OTP beperelte Horvátországot

Az OTP beperelte Horvátországot

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a tízéves kisfiát

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a tízéves kisfiát

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt

1474-en fertőződtek és 33-an haltak meg a koronavírus miatt