szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lakásárindex országosan inkább stagnált, a fővárosban alacsonyabbak voltak a négyzetméterárak, mint tavaly, a hitelek átlagos nagysága nőtt – derül ki az ingatlanpiac harmadik negyedéves adataiból.

Reáltértéken stagnálás, nominálértéken enyhe emelkedés jellemezte az országos lakásárindexet – derül ki a Duna House harmadik negyedéves értékeléséből, amit a Világgazdaság ismertet.

A lap szerint a panelek 7 indexpontos emelkedést, a téglalakások pedig kisebb visszaesést mutattak. De ez csak országos szinten jellemző, regionálisan eltérőek az adatok: növekedést csak Kelet-Magyarországon regisztrált a Duna House.

A fővárosban a kisebb ingatlanok piacán volt élénkebb a forgalom, ám

a négyzetméterárak az előző év hasonló időszakához képest 12 százalékkal alacsonyabbak voltak, a belvárosi ingatlanok esetében pedig átlagosan 200 napra nőtt az értékesítési idő.

A lakáshitelek mértéke közben egyre emelkedik: az átlagos hitelnagyság a fővárosban 19 millió forintra nőtt – derül ki a Világgazdaság írásából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

10 ütős Feldmár-idézet

10 ütős Feldmár-idézet

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja