szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány után már nem ugyanazokba az irodákba fog visszatérni az alkalmazottak többsége. Az ingatlantulajdonosok és a munkaadók készen állnak az áttervezése: egyebek mellett a szellőztetés javítására, illetve a fenntartható építőanyagok használatára.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A cél az, hogy az irodaépületek a lehető legszellősebbek legyenek, és a minimálisra csökkenjen a kül- és beltér közötti különbség.  A plexifalak el fognak tűnni, de nem múlik el a levegő- és vízmínőség, valamint a világítás iránti fokozott figyelem – mondta Joseph Allan, a Harvard Egyetem professzora, aki szerint az ingatlantulajdonosok már évek óta céljuknak tekintik az egészségesebb munkakörnyezet megteremtését, a koronavírus-járvány pedig felgyorsítja a változásokat.

A CNBC amerikai televízió weboldalán megjelent elemzés szerint egyre inkább terjed a biofil dizájn: az építtetők úgy csökkentik a különbséget a belső és külső terek között, hogy igyekeznek az épületbe vinni a természet. Megjelennek a növények fedte belső falak, jelentősen megnő a faanyagok beltéri használata, kis tavak és vízesések is kerülnek az épületekbe. A világítást is úgy tervezik meg, hogy a színek változtatásával a fények összhangban legyenek az ott dolgozók bioritmusával.

A CNBC arra is emlékeztetett, hogy az amerikaiak az életüknek átlagosan kilencven százalékát töltik különféle épületekben, ahol általában rosszabb a levegő, mint a falakon kívül. A megfelelő építőanyagok és a környezetbarát tisztítószerek alkalmazásával jelentősen lehet javítani a belső terek levegőjének minőségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sztojcsev Iván Gazdaság

Kiürült irodaházak és plázák maradhatnak a járvány után

Irodaházak tömegeit adták volna át 2020-2021-ben, de most, hogy tömegesen állunk át home office-ra, rohamtempóban át kell írni a terveket. Sorra kérnek szerződésmódosítást a plázák üzlethelyiségeinek bérlői is, de a szállodaszobák építését is újra kell gondolni.

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Az Index új vezetője szerint csak a vezérigazgatói poszton akartak változást

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett

Vizsgálatot indított az Amazon, miután több vevő csak egy csomag rizst kapott a PlayStation 5 helyett