szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn adták át a Városligetben a Múzeum Mélygarázst és a felette kialakított promenádot. Képeink a Liget Budapest Projekt részeként megvalósult mélygarázsról.

Hétfőtől kezdve minden nap 0-24 óráig működik a Városligetben a frissen átadott Múzeum Mélygarázs. Bár jelenleg a járvány miatt este hét és reggel hét óra között ingyenes benne a parkolás, a környező épületek lakói a koronavírus után is kedvezményeket fognak kapni. A szabad helyek aktuális számáról egyébként a létesítmény oldalán tájékozódhatunk, a garázsban egyszerre összesen 800 autó parkolhat.

©
©

A garázsban huszonnégy elektromos autó töltésére is lehetőség van, ezeket nemrégiben a hvg.hu is kipróbálta. A parkolóban kétféle töltőnyílás található: húsz AC-, illetve négy DC-töltőpont áll a villanyautósok rendelkezésére. Az AC-k legnagyobb teljesítménye 22 kW, a DC-egységeké pedig 90 kW. Azonban az elektromos járgányok „tankolása” sem ingyenes: az eseti töltésért online lehet előre fizetni, illetve Parkl alkalmazással is kiegyenlíthető a számla.

©

A bringások külön részt kaptak a parkolóban: az épület legfelső szintjén saját lehajtóval illetve öltözővel és zuhanyzóval is felszerelt létesítmény várja őket.

©

A tér autós forgalmát bevitték a föld alá, így közel tizenkétezer négyzetméternyi zöldterület jött létre.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!