szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közösségi térnek is tervezik a 720 négyzetméteres könyvtárat.

Augusztusban nyit a Szabó Ervin könyvtár a Teréz körúton – írja Soproni Tamás VI. kerületi polgármester a Facebookon. A poszt szerint nem csak könyvtárként fog üzemelni, hanem közösségi térként is a hely.

A felújítás még tart, Haszonné Kiss Katalin, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója a poszt szerint

egy minden képzeletet felülmúló vízióban mutatta meg, milyen is lesz, ha elkészül az új bibliotéka.

Soproni bejegyzése szerint a könyvtártér egy 150 éves terézvárosi épület aljában, 720 négyzetméteren, teljesen akadálymentesítve, csúcsmodern technológiával felszerelve, közel 390 millió forintból újul meg. Az épület a Teréz körút 2-4. alatt található, ahol a múlt rendszerben Keravill, később pedig turisztikai központ működött. Érdekesség, hogy a Teréz körúti robbantás is az épület előtt történt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!