szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kockaházak felújításához és új házak építéséhez is lehet letölteni tervrajzokat a Nemzeti Mintaterv Katalógusból.

Ingyenesen letölthető tervrajzokkal segítik az építkező családokat – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken. A 2019 óta ígért Nemzeti Mintaterv Katalógus jelenleg 40 mintatervből áll. A jövőben Novák szerint mintegy 100 terv lesz elérhető a www.mintatervkatalogus.hu címen.

A tervek új épületek építéséhez és kockaházak átalakításához nyújtanak segítséget

– tette hozzá a terveket készítő Lechner Tudásközpont ügyvezetője, Kolossa József. Kolossa szerint műszakilag ellenőrzött, gazdaságosan megvalósítható tervekről van szó. A katalógus célja a Magyar falu programhoz kapcsolódóan a lakossági építkezések támogatása és a magyar vidék épített környezete minőségének javítása.

A vidék építészete: a Kádár-kockák után jön a Nemzeti Mintaterv Katalógus

50 évre szeretné meghatározni a vidék építészeti arculatát a Lechner Tudásközpontban készítendő tervkatalógus. A Kádár-kockák után most jöhetnek a nemzeti szellemiségű típusházak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!