szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány egy nyilatkozatot kér az igénylőktől, hogy maradéktalanul az otthonukra költik a hitelt.

Az eddigi szabályozás szerint a lakásfelújításhoz igényelt kölcsön folyósítását követő egy évben meg kellett valósítani a felújítást, amennyiben valaki megcsúszott a kivitelezéssel, bukta a kamattámogatást.

A Magyar Közlönyből viszont az derült ki, hogy mégsem kell egy éven belül felújítani a lakást a kamattámogatott kölcsönhöz – számolt be az RTL Klub Híradója. Ez egyaránt érvényes azokra akik felveszik, vagy már felvették a hitelt.

A kormány viszont nyilatkozatot kér tőlük, hogy maradéktalanul otthonuk rendbetételére költik a hitelt.

A csatorna úgy tudja, hogy a kivitelezők egy részére már legalább fél évet kell várniuk a családoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Mire kell odafigyelni a lakásfelújítási hitel igénylésénél?

Február óta vehető igénybe a lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolható lakásfelújítási kölcsön, van olyan nagyobb bank, ahol már az első folyósítás is megtörtént. Bár egy lakáscélú jelzáloghitelről van szó, a feltételek mégis eltérnek a többi ajánlattól, hiszen az államilag támogatott konstrukciókra speciális feltételek is vonatkoznak. A Bank360.hu elemzői összefoglalták, hogy mire érdemes odafigyelni a lakásfelújítási kölcsön igénylésénél.

Bank360.hu Ingatlan

Lakásfelújítás után: miből rendezzük be az otthont, ha elfogyott az önerő?

Rengeteg háztartás fantáziáját megmozgatta a legfeljebb 3 millió forintos lakásfelújítási támogatás. Egy új lakószoba kialakítása vagy a már meglévők rendbetétele után azonban még megannyi költségünk lehet. Érdemes alaposan körüljárni a lehetőségeket, ha kifogytunk az önerőből és mindenképp külső finanszírozásból folytatnák az otthonszépítést.