szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem megkapta az államtól a VIII. kerületi épületegyüttest, most beindult a tervezés.

Új egyetemi campust alakítanának ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) a VIII. kerületben – írja az egyetem honlapja.

A kormány tavaly úgy döntött, hogy a PPKE megkapja a Magyar Rádió volt épületegyüttesét, ezután született meg az igény a campusra. Becker Pál, fejlesztési főigazgató elmondta, a belvárosban a Szentkirályi utcában található a Pázmány központi épülete, ahol a Jog- és Államtudományi Kar működik, néhány száz méterrel odébb pedig, a Mikszáth téren található a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épülete. Úgy véli, hogy a rádiós épületegyüttes szervesen illeszkedik ezekhez az ingatlanokhoz, így nem nehéz elképzelni a néhány esztendő múlva egységes egyetemi campus képét.

A katolikus egyetemé lesz a Magyar Rádió egykori épülettömbje

Ingyen kapja meg a Pázmány a józsefvárosi épületeket. A piliscsabai kampusszal egyelőre nem tudni, mi lesz.

Becker arról is beszélt, hogy eredetileg kollégiumot nem terveztek a campusra, de jelenleg már egy háromszáz fős kollégiumban gondolkodnak. Egy sportcsarnok és egy étterem is szerepel a terveken, ezeket szeretnék megnyitni a külső érdeklődők számára is.

Az előkészítő munkálatokat kormányhatározat alapján a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) irányítja, koordinálja. „Közbeszerzéssel megbízták az Óbuda-Újlak Zrt.-t, hogy mérjék fel és állapítsák meg, mennyiben hasznosíthatók a jelenlegi épületek, majd az egyetemmel és a BFK-val együttműködve határozzák meg azokat a funkciókat, amelyeket telepíteni kell erre a helyszínre” – mondta Becker.

A kivitelezéshez a közbeszerzési pályázatot 2023-ban írhatják ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!