szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A beszámolók szerint kalasnyikovval lövöldözött egy férfi szerda délelőtt fél tíz után a kiskunhalasi ügyészség épületében. Úgy tudni, a vezető ügyésszel akart végezni, aki az ügyében kedvezőtlen vádiratot készített. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megerősítette, hogy lövöldözés történt, a támadót a kiérkező rendőrök lefegyverezték, és úgy tudni, senki sem sérült meg.

A kiskunhalasi Halasmédia Online azt írja saját információikra hivatkozva, hogy a kiskunmajsai férfi a vezető ügyésszel akart végezni.

BREAKING! Nem sokkal ezelőtt Kalasnyikovval próbálták meglőni dr. Téglás Péter vezető ügyészt. A Köztársaság utca még most is le van zárva!

Posted by Halasmédia on Wednesday, 16 March 2016

Ugyancsak a Halasmédia Online szerint a Kiskunhalasi Járásbíróság épületében dördültek el a lövések, az MTI jelentésében a Kiskunhalasi Járási Ügyészséget említik a helyszínként, de úgy tudni, a két szervezet ugyanabban az épületben működik.

A helyi értesülések szerint a férfi hosszú ideje fenyegette, zaklatta az ügyészt a Facebookon, szerda reggel pedig a járásbíróság épületének beléptető kapujánál várta. Amikor meglátta, előrántotta a gépfegyvert és 4-5 lövést adott le a vezető ügyészre, de egyik golyó sem találta el.

A Halasmédia Online úgy tudja: a kalasnyikovos támadó egy dobozban próbálta meg bevinni a gépfegyvert az ellenőrzőkapun. Amikor a biztonsági őr észrevette, a dobozból előrántotta a fegyvert, és túszként maga elé fogta az őrt. Elindult az ügyészség felé, és végül a másik biztosági őr hátulról fegyverezte le a kiskunmajsai férfit.

Az atv.hu szerint a lefegyverezett támadó a rendőri intézkedés közben elájult, mentőt hívtak hozzá.

A vezető ügyész azt mondta: úgy érzi, ma újjászületett. A helyszín tele van rendőrautókkal, egyenruhásokkal, többen közülük golyóálló mellényt viselnek – derül ki a beszámolókból.

A HalasInfo.hu szerint a támadó többször is korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt a Facebookon. Az egyik posztjában azt írta, hogy az ő büntetőügyében tartott tárgyaláson felvételt készített, és a hanganyag nem egyezett azzal a jegyzőkönyvvel, amit később kézhez kapott. Emiatt feljelentést tett, de szerinte a nyomozást eltussolták.

©

A baon.hu úgy tudja: az a kiskunmajsai férfi lövöldözött szerdán Kiskunhalason, aki 2012-ben felrobbantotta a fészerét, miközben egy csőbombát akart szétfűrészelni.

„Régi panaszos ügyfél”

Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták.

©

A férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt.

Bicskei Ferenc szerint a férfi "régi panaszos ügyfél", aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!