szerző:
MTI / hvg.hu

Fel nem használt robbanóanyagokat találtak korábban a tűzszerészek abban a présházban, ahol a merénylettel gyanúsított férfi kísérletezgetett, emiatt lehet, hogy még egy vádpontban felelnie kell majd.

Várhatóan terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítják a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Ha a férfit elítéli a bíróság, húsz év helyett akár életfogytiglan tartó büntetést is kaphat – írja a pénteki Magyar Idők.

A cikk szerint a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken folytatja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatását. Szikinger István ügyvéd a lapnak elismerte, hogy védencét folytatólagos kihallgatásra idézték, de részleteket nem mondott. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést.

Eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították a 24 éves férfit, aki idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút-Király utca sarkán saját készítésű pokolgéppel támadt egy rendőrjárőr párosra. Az egyik egyenruhás, egy nő életveszélyesen, a másik, egy férfi tagját súlyosan megsebesült. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba.

A tűzszerészek fel nem használt robbanóanyagot találták a férfi elfogása után a nem sokkal korábban vásárolt présházban, ahol a gyanúsított kísérletezett. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a terrorcselekmény előkészületének bizonyítását a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!