Tetszett a cikk?

Toller László MSZP-s képviselő megsértette a házszabályt a parlament hétfői ülésén azzal, hogy az egyik szavazásnál egy frakciótársát kérte meg: voksoljon helyette - állapítja meg a Szili Katalin házelnök által az üggyel kapcsolatban lefolytatott vizsgálat.

A vizsgálat eredményéről a házelnök kedden levélben tájékoztatta Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét. A jegyzők a televízió stúdióban megtekinthették az ülés videofelvételét és ennek többszöri tanulmányozása után megállapították, hogy Toller László megkésve érkezett az ülésterembe, és az üléshelyétől mintegy két méterre tartózkodott, amikor az elnök elrendelte a szavazást. Toller maga ismerte el, hogy Tompa Sándort kérte meg, nyomja meg helyette a szavazógombot.
Szili Katalin rámutat, hogy az Országgyűlés házszabályának vonatkozó bekezdése úgy rendelkezik, hogy szavazni csak személyesen lehet. Hozzáteszi ugyanakkor: a vizsgálat során megállapítást nyert, hogy ez az eset lényegesen eltér a Fidesz frakcióvezetője által ismertetett korábbi esetektől, azokban ugyanis az érintett képviselők nem tartózkodtak az ülésteremben, míg Toller László bizonyíthatóan részt vett az ülésen, s a szavazáskor az ülésteremben tartózkodott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!