Tetszett a cikk?

A várható időjárásról, a szél, a felhőmozgás, a víz és a levegő hőmérsékletének változásairól ad gyors tájékoztatást a siófoki vitorlás kikötőben fölállított számítógép, amihez hasonlót szeretne elhelyezni mind a 19 vitorlás-révjében a Balatoni Hajózási Rt.

A jelenleg 275 vitorlás befogadására alkalmas siófoki kikötőben a napokban használatba vett számítógép a kikötőmester irodájában kapott helyet; az adatok egyelőre telefaxon juttatják el a siófoki székhelyű részvénytársaság többi vitorlás-kikötőjébe. A számítógépre az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumától érkeznek az adatok.A nagy teljesítményű számítógép a legfrissebb adatokat közli a Balaton-környékről és az egész országról. A meteorológusok egynaposnak mondott, valójában 12 órára érvényes idojárás-előrejelzést nyújtanak minden reggel 7 órakor és este 6-kor, amelyet naponta délelőtt 10-kor és délután 2-kor pontosítanak; soron kívül jelentkeznek, ha viharjelzés válik szükségessé. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről

Letarolta a közútkezelő járművét egy kamion az M1-esen – videó a helyszínről

32 törvényt nyomnak át a parlamenten a jövő héten

32 törvényt nyomnak át a parlamenten a jövő héten

Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját

Harry herceg mégsem várta meg a királynő születésnapját