Tetszett a cikk?

Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) az előző kormány idején működő informatikai kormánybiztosság tevékenységének ellenőrzése nyomán - közölte Gál J. Zoltán a kabinet keddi ülését követően.

"A vizsgálat megállapította, hogy az ellenőrzés alá vont beruházások közül a Stumpf István kancelláriaminiszter közvetlen irányítása alá tartozó kormánybiztosság csak egyetlen olyan pályáztatást végzett, amely megfelelt a vonatkozó jogszabályi előírásoknak" - ismertette Gál J. Zoltán. Beszámolt arról, hogy az In-Forrás Kht.-nak a Miniszterelnöki Hivatal 2002. december 31-ig több mint 1,1 milliárd forintot fizetett ki, részben jogellenesen.
A közszolgálati rádiók és televíziók internetes sugárzási projektjére kötött szerződés alapján nyújtott 150 millió forintos támogatási összeg kifizetése több mint 7 hónappal előzte meg a szerződések alapján fennálló szolgáltatási kötelezettséget - jegyezte meg a kormányszóvivő, aki kitért arra is, hogy a MeH 150 millió forintot utalt át 2001. december 21-én a kht. azévi működési költségeinek fedezetére egy 2001. december 13-án létrejött, az előírásoknak nem megfelelő megállapodás alapján. A kormányzati portál mintegy 1,5 milliárd forintos beruházása során is a piaci ár többszörösét fizették ki.
Az Euro Atlantic Rt.-vel kötött szerződést még a hivatalos eredményt megelőzően írták alá - állapítja meg a jelentés, amely szerint az rt. tíz esetben jogszabályellenesen számlázta ki a kancelláriaminiszter által elmondott beszéd megírásának díját, ugyanis ez a tevékenység a megállapodásban nem szerepelt.
A Divatcsarnokot a Kincstári Vagyoni Igazgatóság összesen 1,8 milliárd forintért vásárolta meg 2001. július 19-én. "A vásárlás az informatikai célelőirányzatból történt, mivel a tervek között e-csarnokká való átalakítás szerepelt" - mondta a kormányszóvivő, megjegyezve: a Divatcsarnok informatikai célú hasznosítása nem valósult meg, így az épület ma is üresen tátong, és folyamatosan amortizálódik. Keller László közpénzügyi államtitkár feladata a szükséges intézkedések megtétele, illetve a személyi felelősségre vonás megindítása - közölte Gál J. A Kehi jelentése napokon belül elérhető lesz az interneten is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

Szeretettel a Vajdaságból: Olvass apróhirdetéseket, és megtudod, milyen az életünk!

ITM: Közel 25 ezerrel csökkent az álláskeresők száma

ITM: Közel 25 ezerrel csökkent az álláskeresők száma

Az áldozatok nevének felolvasásával kezdődött Genovában az új híd avatása

Az áldozatok nevének felolvasásával kezdődött Genovában az új híd avatása